Sarah Kay Stationery

benodigdheden:

Ik heb een plaatje gebruikt van Sarah Kay
Je vindt het plaatje in de materialen zip. Haal de zip op, pak hem uit en zet het bmp patroon(Sarah.bmp)in je map Pattern van PSP. Maar je kunt het patroontje ook zelf maken, als je wilt. Dat leg ik direct uit.
Zet het plaatje op een herkenbare plaats op je harde schijf.

Pak ook de filters uit en zet deze in de map Plugin. Heb je de map nog niet, dan maak je hem aan. Eliminate White is in je PSP te vinden onder Effecten/Insteekfilters/ Transparency.

Installeer je 20/20. Het is een stand-alone programma.

Patroon

Open het plaatje in je PSP. Dupliceer het en sluit je origineel.

Open je lagenpalet en promoveer de achtergrondlaag tot rasterlaag (rechtermuisknop, laatste optie).
Klik je selectie gereedschap aan. Zorg dat antialias uit staat en doezelen=0. Selecteer nu een blokje uit de achtergrond van je plaatje.
Ga naar Bewerken/kopiŽren/plakken als nieuwe afbeelding:

Minimaliseer je plaatje. Met je nieuwe afbeelding actief: bewerken/kopiŽren. Open vervolgens je 20/20.
Edit/paste as new image/ en dan Image/ seamless tile en Edit/copy. Sluit nu je 20/20 af zonder op te slaan.
Open je PSP en ga naar bewerken/plakken als nieuwe afbeelding. Sluit het eerste "blokje" definitief zonder opslaan.

Maak je patroontje actief, ga naar Bestand/Opslaan als. Kies voor bmp formaat en zet hem met een herkenbare naam in de map Pattern van je PSP

Achtergrond

Open een nieuwe afbeelding, transparant, 1200 bij 300. Zet je voorgrondkleur op patroon en zoek je net gemaakte patroon op. Vul de afbeelding met het patroon en minimaliseer het.

Afbeelding

Maak je Afbeelding actief. Afbeelding/ Formaat wijzigen/ Pixelgrootte: h=300/ alle lagen/ methode intelligent

Ga naar Effecten/Insteekfilters/Transparency/ Eliminate White. Je krijgt dan zoiets als het linker plaatje. Klik op je lassogereedschap (instellingen vrije hand, anti alias aan, en doezelen=1)en ga zoals het plaatje rechts laat zien om je afbeelding heen.

Ga vervolgens naar Bewerken/ kopiŽren.
Open nu je achtergrond en plak je afbeelding als nieuwe laag (Bewerken/ plakken als nieuwe laag). Zet met het verplaatsingsgereedschap de afbeelding op de goede plaats. Sluit het venster met de afbeelding definitief.

Afwerking

Zet in je lagen palet je achtergrond op slot. Dupliceer je afbeelding. zet je afbeelding op slot en maak je duplicaat actief. Ga naar Afbeelding/Formaat wijzigen/ 80% , en zorg ervoor dat alle lagen niet aangevinkt staat. Pak je verplaatsings gereedschap en zet je kopie naar rechts. Zet de dekking van de kopie laag op 19 en de instelling op Luminantie:

Dupliceer de kopie laag en verplaats de kopie van de kopie naar rechts. Verdeel de twee kopie afbeeldingen naar je eigen zin over de hoogte van je achtergrond.

Maak nu je afbeeldinglaag actief (laag 2..). Effecten/Insteekfilters/FMTileTools/BlendEmboss (standaard instellingen).

Staat alles naar je zin? Voeg dan alle lagen samen. je hebt al een seamless patroon gebruikt dus het is niet nodig nog een keer je papier seamless te maken.

Ben je klaar, dan kun je je briefpapiertje signeren door een watermerk of door je naam. Sla het plaatje vervolgens op in jpg formaat onder een herkenbare naam.

Veel plezier met deze les. En heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ze te stellen.
grts, Frieke

© ClairCreations