Janneke: Tile Maker Stationery

stationery ready

Benodigdheden:

Soms wil je wel een nieuw briefpapiertje maar heb je weinig tijd om iets te maken wat ook nog eens leuk en spannend oogt. Heel toevallig kwam ik op een oplossing. Ik maakte daarbij gebruik van het ECWS filter Tilemaker en PSP8. Dit papiertje is er uit gekomen. Ik heb een plaatje gebruikt uit een Engelstalig sprookjesboek met kinderrijmpjes.Maar je kunt natuurlijk elk plaatje dat je leuk vind gebruiken.. zelfs tubes.
Je vindt het plaatje in de materialen zip. Haal de zip op, pak hem uit en zet het plaatje op een herkenbare plaats op je harde schijf.

Haal het filter op en zet deze in de map Plugin. Heb je de map nog niet, dan maak je hem aan. Vergeet niet PSP te wijzen waar je insteekfilters staan.
Bestand/Voorkeuren/Bestandlocaties/Insteekfilters.

Afbeelding

Open het plaatje, of een eigen plaatje in je PSP. Dupliceer het en sluit je origineel.

Open je lagenpalet en promoveer de achtergrondlaag tot rasterlaag (rechtermuisknop, laatste optie).
Ga naar je selectiegereedschap, rechthoek, antialias uit, doezelen=0. Klik op het blokje Aangepaste selectie en stel de volgende waarden in (zie plaatje)

klik op OK, ga naar Afbeelding/bijsnijden tot selectie, en vervolgens naar Afbeelding/formaat wijzigen: 300 h.
Heb je een eigen plaatje, zorg dan dat je ook een hoogte van 300 pixels krijgt (plaatje A)

Ga naar Insteekfilter/ECGW/Tilemaker en zet de waarde op 33. Je ziet een voorbeeld (plaatje B), speel wat met de waarde net zolang tot jij het mooi vindt. pas op: uit plaatje B komt uiteindelijk plaatje C.

Achtergrond

Open een nieuwe afbeelding, transparant, 1200 bij 300. Noem de laag bg. Kopieer je afbeelding erop op een nieuwe laag en plaatst hem helemaal links in de hoek. Kijk goed of hij precies aansluit op je transparante laag. Dit gaat het gemakkelijkste als je even een groot scherm maakt. Noem de laag afbeelding.

Maak je afbeeldinglaag actief. Klik op je selectiegereedschap rechthoek, doezelen=0, antialias uit, en selecteer een verticaal blokje ( zie plaatje).

ga nu zonder de selectie op te heffen naar je vervormingsgereedschap. Je zie de nodes de plaats van je selectie innemen. Ga op de node rechts in het midden staan en trek de node helmaal naar rechts. Antwoord ondertussen ja op de vraag of de selectie een normale laag moet worden.

Afwerking

Voeg de drie lagen samen. Als je wilt kun je je briefpapiertje signeren door een watermerk of door je naam. Sla het plaatje vervolgens op in jpg formaat onder een herkenbare naam.

Veel plezier met deze les. En heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ze te stellen.
grts, Frieke

ClairCreations