Halloween

benodigdheden:

Kijk hier voor een voorbeeld.....

Ik heb een plaatje gebruikt van een voor mij onbekende artiest. Dus ik kan geen link geven. Weet iemand van hoed en rand, dan graag een mailtje zodat ik aanpassingen kan maken. Je vindt het plaatje in de materialen zip. Haal de zip op, pak hem uit en zet het bmp patroon(oranje.bmp)in je map Pattern van PSP7. In psp8 kun je hem vinden in de standaardpatronen (oranje geribbelde deken).
Het FMherfst.jgd (gradient)zet je in je map Gradients van PSP7 of je ze het FMherfst.PspGradient in je map Verlopen van PSP8. De brushes(of jbr) in de map brushes.
Zet het plaatje op een herkenbare plaats op je harde schijf.

Download het filter, pak het uit en zet deze in de map Plugin. Heb je de map nog niet, dan maak je hem aan. Virtual Photographer is in je PSP te vinden onder Effecten/Insteekfilters/ OptikVerveLabs.

Dan gaan we beginnen.

Afbeelding

Open het plaatje of een eigen plaatje in je PSP. Dupliceer het en sluit je origineel.

Open je lagenpalet en promoveer de achtergrondlaag tot rasterlaag (rechtermuisknop, laatste optie). Ga dan naar Afbeelding/ Formaat wijzigen/ Pixelgrootte: h=300/ alle lagen/ methode intelligent

Ga naar Afbeelding/ randen toevoegen: 25 pixels kleur wit/ symetrisch. Selecteer de rand met je toverstokje (antialias uit!!) en vul deze met het oranje ribbelpatroontje al dan niet uit de zip. Hef selectie op.

Voeg nu weer een rand toe: 5 pixels, kleur: verlopen FM herfst.
Ga naar Effecten/3d effecten/ afschuining naar buiten: Voorinstelling PSP 8: kraal

Laat de selectie aanstaan.
Ga vervolgens naar Bewerken/ kopiŽren/plakken als nieuwe laag. Je hebt nu je rand gekopieerd.
Ga naar Afbeelding/ spiegelen. Voeg alle lagen samen

Zet je voorgrondkleur op #B0BD65 (groentjes)
Ga naar Effecten/Insteekfilters/ Virtual Photographer en zet de instelling op old newspaper... en klik op "picker" Daar komt dan de voorgrondkleur bij te staan en je Presets springt naar Custom.

Zo we zijn er bijna. Ga naar je spuitbus:

zet je voorgrond op je patroon en je achtergrond op je verloop. Kleur nu met de spuitbus de pompoenen en de appels, de hoed en de vogel..gebruik de ene keer je rechter muisknop en de andere keer je linker. Ben je tevreden, signeer dan je plaatje.

Verklein je afbeelding naar 80%.(224x288) Ga naar doekgrootte en vergroot je doek naar 230px breed en 330px hoog. Exporteer je plaatje nu als gif bestand met de wizzard. Geef als bg kleur #C2B08C of een kleur die je achtergrond benaderd. Vink de beste kleuren aan.

Achtergrond

Open een nieuwe afbeelding, transparant, 200 bij 200. Zet je voorgrondkleur op #B0BD65 en vul je afbeelding daarmee. Ga naar effecten/insteekfilterd/virtual photographer met dezelfde instellingen als je hoofdplaatje. Pas het filter toe.

Zet een nieuwe laag op je achtergrond.
Ga naar je spuitbus: vorm halloweenbrushes; grootte 112; stap 25; dichtheid en dekking 100; mengmodus op normaal.
Zet 2 keer een vorm neer (plaatje links), maak de laag seamless met Efecten/afbeeldingseffecten/naadloos (of met een anders seamless filter of programma zonder muted background) (plaatje midden) en schuif tot slot de dekking van de laag naar 20 (plaatje rechts)

    

De instelling voor naadloos maken in psp8:

Voeg beide lagen samen en exporteer op als jpg bestand.

Afwerking

Maak gebruik van bijvoorbeeld dit script om een linkerzijscroll te maken. Let goed op waar je wat invult en vergeet niet de juiste maten op te geven. De uitleg van het script staat ook op de pagina.

Succes! Veel plezier met deze les. En heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ze te stellen.
grts, Frieke

© ClairCreations