Frame en achtergrond met filters

Kijk hier voor een voorbeeld.....

benodigdheden:

Het plaatje dat ik gebruikt heb, vind je in de zip, maar elk plaatje van jezelf is prima natuurlijk. De artiest is mij niet bekend, dus ik kan ook geen link geven.
Haal de zip op en pak hem uit.
Zet het plaatje op een herkenbare plaats op je harde schijf.

Pak ook de filters uit en zet deze in de map Plugin. Heb je de map nog niet, dan maak je hem aan. Triple Exposure is een filter dat je in je PSP te vinden onder Effecten/Insteekfilters/ RCS filter pack. Virtual Photographer zit achter OptikVerveLabs

Afbeelding

Open je plaatje in psp en dupliceer het. Sluit je orgineel. Zorg dat je ongeveer een breedte of hoogte (de langste kant) van 300 px hebt. Ga anders naar Afbeelding/formaat wijzigen en wijzig het formaat

Maak de afbeelding actief. Promoveer in je lagenpallet je achtergrondlaag tot een rasterlaag. Ga naar Effecten/Insteekfilters/OptikVerveLabs/filter virtual photographer met de volgende settings (preset Dreamy)


Kopieer de laag en zet bij de duplicaat laag de dekking op verzadiging. Voeg dan beide lagen samen

Voeg randen toe: kleur grijs #C0C0C0, 25px en selcteer de rand. ga naar Effecten/Insteekfilters/filter tripple exposure. Zet de seperation op 225.

Keer vervolgens de selectie om en geef je plaatje een slagschaduw met de instellingen: h5/v7/dekking 50/onscherpte 5/kleur #404040. Hef dan je selectie op.

Voeg weer randen toe, nu met de kleur wit en selecteer ze. Gebruik ook hier het filter Triple Exposure. Spiegel de selectie en geef ze een slagschaduw als boven en ook een keer met -5h en -7v. Hef nu de selectie op.

Selecteer nu de beide witte uitsparingen in de laatste rand: effecten tripple exposure en slagschaduw als boven (zowel plus als min). Hef de selectie op.
Dupliceer je afbeelding en zet een exemplaar even weg.. voeg randen toe aan je eerste afbeelding, 5 pixels, kleur grijs; selecteren: afschuining naar buiten:

Je selectie niet opheffen: slagschaduw met dezelfde instellingen als eerder gebruikt zowel plus als min.

We zijn klaar met het plaatje.
Signeer je afbeelding en sla het op als jpg.

De achtergrond

Open het overgebleven plaatje, verklein inteligent naar 150 hoogte en spiegel het. Ga naar Effecten/ Afbeeldingseffecten/ Naadloos naast elkaar. Deze optie zit in PSP 8. Werk je met PSP 7 gebruik dan een seamless filter of 20/20 zonder muted background.

Zet een nieuwe laag op je plaatje en vul deze met #EADDD4. Zet de dekking van deze laag op Overlay en voeg beide lagen samen.

Sla ook dit achtergrondje op als jpg.

We zijn nu klaar met de benodigheden voor je briefpapier, nu enkel alles amen voegen in een script. En klaar ben je met je papiertje.

Veel plezier met deze les. En heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ze te stellen.

grts,
Frieke

ClairCreations